APIE PAAUGLYSTĘ

Paauglystė – ypatingas gyvenimo pereinamasi etapas, kuriame vaikas ieško savojo tikrojo ,,Aš”. Šiame laikotarpyje jam labai reikalingas šeimos pripažinimas, palaikymas ir supratimas. Nėra saugesnės vietos, kaip namai, kuriuose visi tave priima kaskart su naujais tavo niuansais, kurių tu net pats nežinai! Niekas nesmerkia, o priešingai, supranta, kad emocijų audros, noras pabūti vienam, domėjimasis viskuo ir nieko – tai normalus raidos etapas. Leidžia tau natūraliai vystytis, bet ir aiškiai parodo tikrąsias gyvenimo vertybes. Palieka tau vietos patikrinti, išbandyti, o tik suklydus pasiūlo pagalbą, pataria.

Tokie santykiai savaime neegzistuoja. Juos statome nuo mažų dienų, visa šeima kartu.

Efektyviausias įrankis, kurį dažnai pamirštame yra asmeninis pavyzdys. Jokie žodžiai taip nepasiekia vaiko širdies, jeigu greta nėra mano pavyzdžio, patvirtinančio tuos žodžius.

Visi turime savo lūkesčių vaiko atžvilgiu, tikimės, kad jis bus geras žmogus. Tai kokį vaiką norime matyti ateityje, tokie mes turime būti šiandien.

Taip. Wow. Sudėtinga, bet tik tokia investicija šiandien garantuos, kad paauglystėje vaikai jaus ryšį su tėvais, namo grįš kaip į saugų uostą ir žinos, kad kad ir kas nutiktų, tėvai visada duos tinkamą kryptį gyvenime.

Norisi išnaudoti kiekvieną minutę tinkamai ir padovanoti tai savo vaikams 🙏🏻.