PORTRETAS | ĮKVĖPTI PABLO PICASSO

Šiais metais bandysime mokytis dailės apjungdami technikas, išraiškos priemones su meno istorija, kūrinių analizę ir pan.. Kiek planuodavau daryti atskirai (viena pamoka istorijai, kita išraiškos priemonèm), dažniausiai pritrūkdavo laiko paruošti dvi atskiras pamokas. Tad šiemet pamaniau, kad pabandysiu apjungti. 

Į pagalbą pasitelkiau dirbtinį intelektą, kad padėtų apjungti pasaulio bei Lietuvos menininkų kūrybą su bendrąją ugdymo programa. Negaliu pasakyti ar pavyko, nes praktiškai turiu patikrinti. Bet teoriškai lentelêje atrodo gražiai :)))

Taigi, pirmasis išpuolė ispanų (o gl al ir prancūzų) menininkas, skulptorius, teatro dizaineris ir tikras talentų talentas – Pablo Picasso.

Trumpai pristačiau kas jis, kur gyveno. Parinkau po kelis jo darbus iš skirtingų kūrybos etapų, atspausdinau ir pakabinau matomoje vietoje (išsamus puslapis: Pablo Picasso.orghttps://www.pablopicasso.orgPablo Picasso: 150 Famous Paintings, Bio & Quotes by Picasso). Visą savaitę vaikai analizavo vis praeidami pro šalį kas pavaizduota, kokios spalvos, formos. 

Daugiausiai vaikams użstrigo kubizmo periodas ir Picasso savo portretai. 

Įkvėpti šių darbų, bandème tapyti akrilu savo portretus. Prisidêjau ir aš, visai patiko 😌❤️