SENOVĖS ROMA | ŽAIDIMAS

,,9 vyrų malūnai – ne prof. vertimas 😂. Tai Romos imperijos žaidimas, tais laikais buvo iškaltas akmens plokštėse, grindyse. Savo principu man kažkiek primena ,,X ir O”. Detaliau apie žaidimą galima paieškoti anglų kalba, yra net video kaip žaisti.

Žaidimas turi kelis etapus. Gali žaisti tik 2 žaidėjai. Kiekvienas iš jų gauna po 9 skirtingas monetas (romėnai vadino jas ,,vyrais”). Naudojome euro centus (2 ir 10). Žaidimo lenta (lapas, padalintas į tris stačiakampius) tuščia. Galima mesti gauliuką, kuris žaidėjas pradės.

Pirmame etape kiekvienas žaidėjas deda paeiliui savo monetas taip, kad sudarytų liniją iš trijų vienodų monetų (vertikaliai arba horizontaliai ant juodos linijos). Žaidėjas, kuris sudaro liniją (“mill”) turi paimti 1 priešininko monetą (iš linijos galima paimti tik tuo atveju, jeigu nėra laisvai stovinčių monetų).

Taip tęsiamas žaidimas kol abu žaidėjai nebeturi savo monetų.Tada prasideda antrasis etapas – monetos yra stumdomos linijomis. Tiklas tas pats, ėjimai tokie pat (po vieną). Žaidimą pralaimi tas, kuris lieka su dviem ar viena moneta.

Mes žaidėme ganėtinai draugiškai, per daug nesistengiau blokuoti sūnaus sekančių ėjimų 😜. Bet įsivaizduoju, kad čia yra vietos įvairiom strategijom.

O čia mūsų lenta, spausdinome ant A4 popieriaus lapo (200mg/2). Galima nusipiešti ant medžio, karotono ar net akmens 😉.