SKRENDAM Į NAUJĄ PASAULĮ!

Kilo ši idėja iš poreikio išsiaiškinti kas sūnui neduoda ramybės. Jis kelias dienas savyje jaučia kažkokį priekaištą mamai ir niekaip negalėjau išpešti KĄ?! 😁

Tai pakviečiau prisijungti į žaidimą 😉 nepasakojau detalių. Pirmiausia pasigaminome popierinius oro balionus. Iškirpau vieną oro baliono šabloną, kurį apvedžiojome, kirpome, klijavome. Sūnus suprato, kad tai ne tik darbelis – tai mokymasis, rankos lavinimas, matematika ir galiausiai fizika! Taip, ant siūlo pritvirtintą balioną susukame viena kryptimi, o kai atleidžiame – balionas saukasi ratu – neva jis kyla.

Kai jau turėjome pagrindines priemones, iškirpau dideliame popieriaus lape skylę – ten debesis.

Žaidimas prasideda! Oro balionai pakyla nuo žemės ir kyla aukštyn, pro ,,debesis” (vaikai turi pralįsti pro skylę popieriuje. Tada mws atsiduriame kitame pasaulyje. Ne fantazijų kažkokių, bet labiau ten, kur galime sugalvoti naujas bendravimo taisykles, žemiau debesies žmonės pykstasi, nesiklauso, nori valdyti kitus, o virš debesies palikome visa tai ir svajojome kaip norėtume, kad elgtųsi su mumis.

Keletas klausimų: ,,Kas yra draugystė? Koks draugas man patinka? Kaip norėtum, kad elgtųsi mama? Tėtis? Gal kažką darytų kitaip? O gal kažkas kaip tik patinka?…”

Taigi, atsakymą gavau 💪🏻 žaidimo pagalba išsiaiškinau ką dariau ne taip. Ir sūnus teisus. Dabar turėsiu su kuo dirbti 🤭😁.

Vėliau oro balionus vaikai pasikabino ant šakų ir ,,skraidino” po kambarius.