2021 GYVENIMO PLANAS

Naujieji metai motyvuoja pasiplanuoti ateinančius metus. Bet kyla klausimas ką planuoti?

Didelių išvykų, šeimos atostogų, stambių pirkinių, švenčių nesuplanuosi. Specialistai teigia, kad pandemija greit nesibaigs, pasaulyje šalys griežtina karatino sąlygas, jau kilo trečioji covid-19 banga, žmonės išsekę…

Pasaulį ištikusi krizė turbūt ne man vienai į gyvenimą įnešė neužtikrintumo, nežinomybės jausmą. Anksčiau, žmogus turintis pinigų, darbą, namus galėjo jaustis užtikrintai, bet panašu, kad šiandien viskas keičiasi. Ir materialūs dalykai nebegarantuoja laimingos ateities.

Mane labai nustebino globalus reiškinys – žmonės ryžtasi rizikuoti savo gyvybe vardan fizinio ryšio su kitais žmonėmis. Kai mes galėjome kurti tvarius santykius, tai ieškojome kaip pasinaudoti vienas kitu, kaip apgauti, pažeminti. O dabar, kai esame atskirti vienas nuo kito – panorome būti kartu. Tikrai nenuspėjami, įdomūs metai laukia.

Ilgai kalbėjomės su vyru šia tema ir savo šeimoje atradome poreikį kokybiškesniam bendravimui, jausti ryšį su kitu žmogumi, nuoširdų, tikrą. Ir tai vienintelis dalykas, ko iš žmogaus niekas negali nei kofiskuoti, nei pavogti, nei atimti. Tai vienintelis tikslas, kurį gali planuoti ir nei pandemija, nei jokios kitos krizės negali sujaukti. Galbūt tai yra kažkas tokio, kas pakeis materialius dalykus?

Pagyvensim, pamatysim. Nesinori filosofuoti 🙈.

Kaip bebūtų, mes investuojame į savo santykius, į mokymasi išgirsti vienas kitą, priimti kitą koks jis yra, rūpintis antrąja puse tarsi tą pirmąją dieną, kai susitikome, mokytis tinkamai konfliktuoti ir spręsti problemas ir pagaliau nustoti bėgti vienam nuo kito. Galbūt nežinome kaip, galbūt baugina artėjantys metai, bet tik būdami kartu kaip kumštis galėsime įveikti viską, ką gražieji 2021 metai mums paruošė. Tai toks mūsų metų (gyvenimo) planas 🙂🖤.

Pelningų investicijų ir laimingų 2021 metų! 😉