SEKSAS REIKALINGAS TIK VYRAMS?

,,Moterys sako, kad vyrams reikia sekso, bet aš galiu pasakyti, kad joms jo reikia dar labiau.” – kartą išgirdau iš jauno taksi vairuotojo.

Negalėjau pamiršti tų žodžių. Pasidalinau su vyru ir kurį laiką abu gliaudėme šį reiškinį. Ir nustebau mūsų atradimais.

Kad vyro prigimtis reikalauja sąlyčio su moterimi, tai vieša paslaptis. Žinoma, kad taip veikia vyro vidiniai instinktai. Jis pamatęs bet kokią moterį pasąmoningai įvertina savo ir moters galimybes. Esant moteriai šalia – vyrai nebegali mąstyti ir elgtis taip, kaip elgtųsi tik su vyrais. Tame slypi ir priežastis kodėl mokyklose berniukai ir mergaitės turėtų būti mokomi atskiri. Žmogus nėra aukščiau gamtos.

Taigi, vieni vyrai kilusias seksualines mintis vysto toliau, kiti ties čia sustoja. Bet kad kiekvieno sveiko vyro galvoje (kad ir tolimoje kertelėje) sukasi mintys apie seksą, tai faktas.

Galbūt reiktų praplėsti sąvoka ,,seksas”, nes tai nėra tik fizinė sueitis. Seksas – bet kokia dviejų priešingų lyčių sąveika.

Vyrui reikalingi vis nauji emociniai išgyvenimai, kurie sukuriami interakcijoje su moterimi per žvilgsnį, tam tikrus judesius, flirtą, lytėjimą, trintį. Vyrui seksas suteikia vyriškumo pojūtį.

O moteriai? Jos programa veikia kiek kitaip. Moteriai užtikrintumo ir moteriškumo suteikia žinojimas, kad JI IŠRINKTOJI, TA VIENINTELĖ IŠ TŪKSTANČIO JOS KONKURENČIŲ. Ne kartą girdėjau iš pačių moterų, kad jos gražinasi ne dėl vyrų, o dėl kitų moterų. Juk tenka eiti į patino medžioklę, kuris jai parūpins gerbuvį jai ir būsimiems vaikams. Tad stipriausiai moterį valdantis instinktas yra užsitikrinti sau ir vaikams saugų gyvenimą.

Bet palauk, o prie ko čia seksas?

Moteriai seksas reikalingas kaip įsitikinimas, kad jos vyras ją vis dar pasirinko, kad ji jam patraukliausia, geriausia iš visų. Tada ji viduje jaučiasi rami, kad yra saugi, nes vyrui nereikia kitos moters. Jos atveju seksas irgi nėra tik fizinė trintis. Tai labiau intymus pokalbis, komplimentai, lytėjimas, švelnumas, susiliejimas. O kartais ir aistringos glamonės.

Kiekviena moteris jaučiasi savo namų karalienė. Ir tai dar vienas jos prigimtinis poreikis. Todėl jai labai svarbu išlaikyti tą ,,statusą” jausmiškai. Moteris yra šeimos centras, tad jos asmeninė savijauta nulemia tiek vyro, tiek vaikų būseną. O karalienė ji jaučiasi tada, kada iš vyro gauna signalus, kad ji ta vienintelė, nepaprasta, išrinktoji.

Žinoma ir moteris turi parodyti vyrui, kad jis jos akyse tikras vyras, jai reikalingas ir vertinamas. Tai nuolatinis dviejų priešybių šokis…kuriame labai daug niuansų. Juos sunku iškart visus aprašyti.

Bet ar galima daryti išvadą, kad egzistuoja baziniai vyro ir moters poreikiai, kurių reguliariai neužpildžius, griūna santykių pamatai?

Remiantis išgirstų šeimų istorijomis ir savo patirtimi, mudu su vyru galvojame, kad taip. Vyrui reikalingas pastovus seksas, kad ,,užgęsintų” vidinius jungiklius. Moteriai reikalingas pastovus seksas, kad ji jaustųsi moterimi ir vienintelė savo vyrui. Abiems seksas – galingiausias įrankis, garantuojantis tinkamą bendrumo energijos tėkmę. Nors vienai grandinei nesant – tėkmė sustoja ir kažkuri pusė kenčia, ieško pakeitimo, užsidaro, atitolsta. Ir tai kardinaliai pakeičia visus tarpusavio santykius, kuriuos vėliau sunku atstatyti.

Tad siekdami harmoningų santykių turėtume neignoruoti savo prigimties ir pasirūpinti, kad bendrumo grandinelė jau pačiame baziniame lygmenyje veiktų nepriekaištingai.

P. S. Tikiuosi pavyko perduoti kitokį požiūrį į seksą mūsų santykių plotmeje, juolab, kad vyrauja ne kokie stereotipai, verčiantis moteris vergauti, o vyrus – tuo pasinaudoti. Bet aš rašau porai, kurie nori išlikti kartu, pažinti save, suprasti vienas kitą ir vis padovanoti vienas kitam malonumą.