GAMTOS PAŽINIMAS IŠ ARČIAU

Šiandien paskyrėme visą dieną savo projektui. Rinkome gamtoje mums įdomius mėginius, namuose mikroskopo pagalba tyrinėjome ir aikčiojome nuo nematytų formų, spalvų.. visus kadrus užfiksavome, atspausdinome ir namuose surengėme nesidelę fotografijos ekspoziciją.

Apsilankėme Kurtuvėnų regioniniame parke, prie Svilės šaltinių. Vaikščiodami pažintiniais takais dairėmės kas nauja, nematyta. Vaikams labai patiko miško paklotė su be galo minkštomis samanomis, žemuogėmis, kiškio kopūstais, mėlynėmis ir bruknėmis (tik jau uogų nebėra :)))

Namuose savo radinius gerai apžiūrėjome skaitmeniniu mikroskopu. Sūnus treniravosi kaip dirbti su mėginiais, pincetu, mikroskopu bei pačia programėle. Susipažinome kas yra mastelis, kiek yra 1mm. Programėlėje matavome objektų dydžius, lyginome. Žodžiu, sukungėme gamtos pažinimą su matematika ☺️. Nors juk visi mokslai tarpusavyje susiję ir pildo vienas kitą.

Prikaupę norimų fotografijų, kas atspausdinome. Sūnus kirpo, klijavo ir kabino. Ruošemės vakare parodyti savo atradimus tėčiui.

O čia keletas mūsų atradimų: