SANTYKIŲ ,,BANGAVIMAS”

Visada tikėjau, kad santykiai arba savaime vystosi, arba tiesiog tas žmogus ne man. Tai buvo pagrindinis vertimo kriterijus iki kol nesitikau savo vyro. Tada supratome, kad jeigu du žmonės sąmoningai nestato santykių – jų niekada ir nebus.

Savo kailiu patyrėme, kad gyvenime niekada nebūna viskas vienodai: tik viskas gerai ar tik viskas blogai. Santykiuose visada jaučiame tai suartėjimą, tai atitolimą, po kurio laiko vėl suartėjimą ir t.t.. Dažniausiai tai visiškai neplanuotos situacijos, netikėtos reakcijos ir nevaldomos emocijos.

Bet kas lemia tuos šuolius, tokį santykių ,,bangavimą”? Ar galima jų išvengti? O gal galima tai panaudoti mūsų meilei stirpinti?

Jei atvirai, tai mums išvengti ,,bangavimo” nepavyksta, BET labai tuo džiaugiamės, nes kiekvienas sunkumo įveikimas, tylos pauzės nutraukimas, nusileidimas – visa tai tik susitiprina ryšį ir leidžia pajausti kokie visgi esame LAIMINGI, turėdami vienas kitą.

Per septynerius savo santuokos metus išsiaiškinome, kad gal ir ,,bangavimo” negalime sustabdyti, tačiau galime jį sušvelninti ir gyventi kartu su juo.

Išbandėme labai efektyvų principą – pasiruošimą sekančiam nesutarimui, konfliktui, atmetimui. Kai esame geruose santykiuose, mes neleidžiame sau pilnai atsipalaiduoti ir patikėti, kad taip gyvensime visada. Taip, mes džiaugiamės ta akimirka, bet tuo pat metu ieškome būdų kaip įsipareigoti vienas kitam, kad kai nenorėsime pažiūrėti vienas į kitą, girdėti ką sako kitas, priimti kito nuomonės, visgi turėtumėme kažką tokio, dėl ko galėtume nusileisti vienas kitam.

Anksčiau vienas iš šeimas rišančių dalykų buvo vaikai. Šiandien jau nebe. Šiandien išsilaiko tos poros, kurios išsikelia aukštesnius, nei jų asmeninė nauda, tikslus. Tai poros, kurios nuolat yra budrios: nesvarbu ar sutaria, ar ne. Jos niekada nemiega (ryšio aržvilgiu ☺️). Neatsipalaiduoja. Jos mėgaujasi viskuo, kas joms nutinka ir, svarbiausia, palaiko vienas kitą ir yra begalo laimingi!

Matau, kad tokių porų yra. Jos taip įkvėpia vilties! Norisi, kad tokia santykių svarba apsigyventų kiekvienuose namuose ir ,,bangavimas” taptų žavi mūsų gyvenimo dalis. 🖤